lördag 24 mars 2012

Faux Metal Art

Under de allra sista minuterna av min tid på KOMA gick jag en runda och kikade på alla läckra alster som mina vänner skapat. Jag fastnade vid en otroligt snygg LO gjord av Evalajnen, där hon hade fått till en ram som såg precis ut som metall. Jag frågade högt ut i rummet (eftersom Eva själv inte satt på sin plats då) vad detta var för häftig teknik (som inte är ny alls, men jag hänger inte med i svängarna så bra, hihi) och fick genast svaret: aluminiumtejp och akrylfärg! Allra sötaste Trollmor kom till undsättning, visade upp en rulle tejp inhandlad på Biltema, förklarade hur man gick till väga och GAV sedan rullen till mig! (Pysslingar... finns det någon mer generös grupp där ute?!)

När jag kom hem hade jag så klart glömt bort den otroligt enkla instruktionen så jag letade upp en instruktionsvideo på YouTube. Efter att ha sett denna magiska förvandling från tejp och färg till något som såg ut som en tung metallplatta var jag bara tvungen att testa. Här är videon:...och här är mitt allra första försök:


Det här är verkligen superkul att leka med och jag blev biten direkt! Nästa projekt blev en stor kartongbokstav från Panduro:
Det blir väldigt "levande" och organiskt på något sätt när alla detaljer fångar ljuset i olika vinklar.

Hm, undrar vad jag ska altra härnäst... *sneglar lystet på makens skrivbordsattiraljer*

7 kommentarer:

 1. Sjukt snyggt! Vad bra du är! :D

  SvaraRadera
 2. Grym du är! Riktigt läckert!

  SvaraRadera
 3. Det blev jättebra.

  Jag kan verkligen rekommendera alla videos ifrån Racho113.

  SvaraRadera
 4. Tack! :D

  Det är riktigt, riktigt roligt att pyssla med alutejp. Det ser helt trist och ofärdigt ut in i det sista och det är verkligen som magi när man börjar kladda på, och torka av, akrylfärg. :D

  SvaraRadera
 5. Jätteläckert knin! :)
  Håller med LillaAnna, RachO113 videos är super!

  SvaraRadera
 6. Tack tjejer! Nästa projekt med tejpen är att testa andra färger också... :D

  SvaraRadera